Zoeken in deze blog

zaterdag 28 juli 2018

Via de Heilige Vallei terug naar Cusco

Na onze fysieke inspanningen van gisteren, mocht het deze morgen wat rustiger aan zijn. We moesten pas onze trein halen om half elf, dus konden we eens 'uitslapen' en rustig ontbijten. Anders dan de meeste toeristen, die direct naar Cusco terugkeren, stopten wij halverwege in Ollantaytambo.
Daar stond ons opnieuw iemand op te wachten. We verkenden de archeologische site ter plaatse (weer veel trappen, maar toch een stuk minder dan gisteren). We kregen uitleg over hoe de Inca's die stenen, vaak van meer dan 10 ton, bewerkten en ter plaatse kregen.
De lunch hadden we in restaurant Tunupa, een oude haciƫnda uit de koloniale tijd. Het was er zeer lekker. We vervolgden onze weg naar Cusco en stopten bij de zoutmijnen van Maras. Daar vullen ze
terrassen met het super zoute water, dat uit de berg komt. Dat laten ze verdampen en dat levert per terras zo'n 250kg zout op. Hard labeur, voor 11 dollar per 50kg zout.
Verder stopten we nog in Moray, waar we cirkelvormige Inca terrassen te zien kregen. Blijkbaar was dit een soort landbouw laboratorium, waarbij ze in de verschillende cirkels aparte microklimaten creƫerden, om de teelt van gewassen uit te testen en te verbeteren.
Intussen was de zon al ver gezakt achter de bergen van de
Cordillera Andina en reden we verder naar Cusco. We deden er wel een uur extra over, want het verkeer was zeer druk. Het begint hier nu wel snel in te korten; morgen ruilen we Cusco voor Lima, de laatste stop voor we naar huis vertrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten